Elválasztó vonal az oldalon található egyes cikkek rövid leírása között.Navigációs gombok a fő oldalak közötti váltáshoz.HA0KA honlapja bagolykör hírei oldal.

Rádióamatőr Web side.

Links navigációs gomb a linkek listához.Magyar zászló giff

Bagolyköri események.

A lap alja vonal.Elválasztó vonal az oldalcím és a tartalom között.Bagoly képBagoly pislog gifForgó földgömb gif

A „Bagoly” kör tagjai esténkét a 3768 kHz-en helyi időben 19-20 óra körül össze gyűlő nemzetközi amatőr csoport.

Alapító tagja és az esetek nagy részében a kör QSO vezetője OE4BAB Alex.

A csoport 1993 körül kezdet összeállni. Hamarosan kialakult az a vélemény, a frekvencián rendszeresen megjelenők között, hogy jó lenne személyesen is össze jönni egy találkozón.

A gondolatot tett követte és 1994-től el kezdődtek Soltvadkerten HA8GQ János QTH-ján a Bagolyköri baráti amatőr találkozók. 2001-óta a találkozók helyszíne át helyeződött Siklósra HA3MQ Feri Vasúti vendéglőjébe.

Természetesen időközben változott a szűkebb csoport tagjainak összeállítása, sajnos az élet szomorú elkerülhetetlen rendje miatt, de idő közben be kerültek új hívójelesek mint én is mások mellett.

Én 2001 óta kerültem be ebbe a nagyon szimpatikus rádióamatőr csapatba.

Van saját hívójelünk HG3UHU ami a HA3MQ Feri QTH-járól szokott üzemelni.

Az első siklósi találkozóra -2001- kaptuk meg a HG3UHU hívójelet a QSL kártyára a siklósi vár bejárata előtt készült Csoportkép került.

Elválasztó vonal az oldalon található egyes cikkek rövid leírása között.

Legutóbb Siklóson 2004-ben volt együtt a baráti kör HA0KA István 50 éves születésnapja alkalmából. A résztvevők: Arcképei

Elválasztó vonal az oldalon található egyes cikkek rövid leírása között.Elválasztó vonal az oldalon található egyes cikkek rövid leírása között.

2007-ben a debreceni találkozón közös vacsorán vettek részt a Bagoly köri tagok és az itt lévő NMARK klub tagjai.

A  Bagolykör tagjai 2008 június végén újra találkozót szerveztek Siklósra HA3MQ Feri Vasúti Éttermébe. A találkozón névre szóló meghívás alapján lehetett részt venni. A találkozó kellemes jó hangulatban zajlott. Megünnepeltük OE4BAB Alex 77-ik HA3MQ 54-ik születésnapját meg azt, hogy jó egészségben együtt lehettünk.

 

 

 

 

2019 szeptember 6-8 között ismét zártkörű találkozó volt HA3MQ Feri Vasúti vendéglőjében. Megünnepeltük a 65. születésnapunkat és a maradék Baglyok is össze gyűltek.

 

A lenti képen a 2019-es találkozó résztvevőinek csoportképe.

Az esti kör szimbóluma a Bagoly 10 évig Soltvadkert-en volt, a 2007 szeptemberi debreceni találkozón HA8GQ János további megőrzésre át adta HA3MQ Ferinek, mivel már az utóbbi években mindig őnáluk szokott lenni a találkozó.

Kép ha3mq Feri vasúti vendéglőjének cégtáblája.Kép a bagolykör szimbólumáról egy Bagoly.Elválasztó vonal az oldalon található egyes cikkek rövid leírása között.

Adóvevő rádió képe gifElválasztó vonal az oldalon található egyes cikkek rövid leírása között.

Siklós 2010.06.25

www.yu7ady.com

Rádió klub HERTZ Ada.

OE4BAB ALEX

Silent key 2012.01.08

Álnak: HA5FQ Márta, HA3MN Egon, Kati HA3IW felesége, OM8AI Tihamér, KG6FRY Elza, YO5AJR Miki, F6BAT Marika, HA3IW Lajos, N6DMV Pali, HA3GZ Tibor, SA0BDC Rudi és Felesége Ági, HA0DXF Kati és fia Norbi, HA3MQ felesége Valika, HA0KA István

Gugolnak: Fiam István, OM8AI párja Mónika, YO5ODN Angéla, HA0DX Zoli, HA7PR Miki, HA3MQ Feri

 

Az alsó 9 évvel ezelőtti találkozó csoport képen lévők közül sajnos már sokan az örök DX mezőkön QSO-óznak.